28. února 2014

Stitched Journal Project I.

Na blogu Lola Nova jsem se připojila k projektu Stitched Journal Project. Připadalo mi to jako hezká příležitost si na malém kousku vyzkoušet něco nového a pokud se na to bude dát koukat, vyrobím si z toho třeba nástěnný kalendář na příští rok. Nyní mám zatím nápady spíš vyšívací a pletací, ale kdo ví, co se z toho během roku vyklube.

Jako první téma jsem si zvolila zimu a vyzkoušela vyšívání pletacím stehem. Na střídání barev při pletení si zatím netroufám a toto bylo také mé poprvé, což je tedy i vidět - příště možná trochu víc utahovat a také mám pocit, že oproti předloze je do šířky výšivka větší než do výšky, ale nevím, jak to řeší zkušené pletařky?
Druhou věcí, kterou jsem chtěla vyzkoušet, je výšivka křížkovým stehem na lnu, který má drobnou a navíc ne úplně pravidelnou strukturu. Mé obavy se vyplnily - byl to boj. Z lícové strany to nakonec ještě ujde, až na tu chybu, kterou jsem neměla už sílu opravovat, ale ten šmodrchanec, co vznikl na zadní straně, ani nemohu nikomu ukázat. Takže vyšívání vloček na lněné kapesníky je asi pasé, neboť tam se rubová strana zrovna moc neschová.

I would like to improve my craft skills,try different techniques on a small piece of fabric, be inspired by other participants and I like Lola Nova. That's why I decided to join the the Stitched Journal Project at Lola Nova blog. You can find there flickr group for Stitched Journal Project and links to other participant's blogs.

Winter was my theme for this month and I tried to embellish piece of stockinette stitch knitting with duplicate stitch - probably nothing inventive but this is the first time for me. Then I wanted to try cross stitch embellishment on a piece of linen with fine and not perfectly evenweaved structure. I can't show you the reverse side of my work, it's a mess, which means I can't use it for linen handkerchiefs as I wanted to.






10 komentářů:

  1. Wonderful winter theme.

    OdpovědětVymazat
  2. Brilliant, I'm cold just looking at it!

    OdpovědětVymazat
  3. Oh, it is beautiful. I love it! So good that you tried new things and it turned out lovely! Thank you for being a part of this project!

    OdpovědětVymazat
  4. I love that I was inspired by summer, here in the south, and you were inspired by winter in the north. You have made a beautiful project for February!

    OdpovědětVymazat
  5. Very pretty! I love the knitted embellishment! This is going to be fun!

    OdpovědětVymazat
  6. No nene :-) jsi mi nasadila brouka do hlavy... projekt - Vyšívaný kalendář.... ach jo, potřebuju sponzora, už nemůžu chodit do práce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, vždyť já to říkám pořád.... :-)
      Tvůj vyšívaný asi bude o dost preciznější a tím i pracnější. Ale přijde mi to jako hezký nápad, tak do toho.... :-)

      Vymazat
  7. Thank you all for nice comments. Looking forward to next month.

    OdpovědětVymazat
  8. Finally I've posted about my 'page' and am catching up with what everyone else has done. Love that you're trying new things, and the repetition of your motif using different stitches and techniques is really effective :)

    OdpovědětVymazat