22. dubna 2014

Velikonoce

žluté - tentokrát naprosto neplánovaně a tak trochu přírodní.....

Jidáše děti doslova vdechly, jen co stačily trochu vychladnout z trouby.


Na Velikonoce rozhodně nemohla chybět kopřivová nádivka.





Na návštěvu jsme jako dar vezli domácí chléb s jarním pažitkovým máslem.


Perníčky a levandulové sušenky jsme dělali pro koledníky.




Neocenitelným pomocníkem při kreslení perníčků se mi stala zdobící tužka od Tescomy. Vyzkoušela jsem na zdobení perníčků snad už vše od doma vyráběných kornoutků po různá nakoupená udělátka a většinou jsem měla potíž s kreslením i já, natožpak děti. Vše se změnilo až s touto tužkou. Kromě toho, že se hezky drží a dobře kreslí, můžete ji také šikovně odložit do stojánku, aniž by Vám poleva vytékala nebo dokonce v hrotu zaschla a nechat stát klidně celý den. To zvlášť oceníte s malými dětmi, které jsou do všeho hrr a pak je to baví asi tak 5 minut. Tužka se i pohodlně plní a po použití lze všechny díly jednoduše rozebrat a umýt.


Nevím jak Vám, mně se letos nejvíc líbí vejce dřevěná. Jsou levná, nesní se a dřevěná kresba je prostě krásná.


Barvení vajec proběhlo ve stylu "co dům dal" - nám dům dal kávu a kurkumu. Mě se výsledek líbil, ale děti to zas tak neoslovilo - z ošatky jako první zmizela vejce potažená kýčovými plastovými obrázky. Aspoň mi má vejce zbyla na hraní....



Velikonoční pytlík jsem dodělat nestihla, tak jsem nakonec ráda, že jsem si nevybrala nějaký zaječí motiv....



A aby nebylo žluté málo..... Od kamarádky jsem dostala polštář - a jak jinak než v barvě hořčice.... se pozná věrná čtenářka mého blogu.


8 komentářů:

  1. Máslo už došlo... :-), chleba je ještě pořád dobrý a levandulové sušenky jsou úžasné!!! (Dětem jsem každému vzala jednu :-) ). Děkujeme!!! A prosím, odkud máš ten stojánek na vajíčka, toužím po něm, ale nevím, odkud je... A polštáři to u vás sluší, jsem ráda :-) m.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stojánek jsem dostala darem od mámy, mám ho už asi dva roky a byl tenkrát z This&That, tak nevím, kde se to dá teď koupit :-(. Mně sušenky taky moc chutnají, ani se moc nechci dělit s dětmi.... ;-)

      Vymazat
  2. taky chci stojánek!a recept na levandulky!chleba vypadá úúúžasně:)my dávali křepelčí vajíčka a perníčky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a stejný polštář jen s café nápisem taky máme(jsem dostala od ségry za porod:)krásně háčkujete páni paní:)

      Vymazat
    2. Recept na sušenky je odtud: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10614805433-herbar/7081-recepty/2155-levandulove-susenky/, já dala místo Lučiny ricottu, místo limety citron a příště bych dala možná o trochu míň cukru - jsou dobré a voňavé.
      Chléb je podle Cuketky: http://www.cuketka.cz/?p=11418 - velmi jednoduchý návod, dělala jsem mockrát a vždy se povedl (žitnou mouku dávám celozrnnou a pšeničnou napůl celozrnnou a chlebovou, navíc přidávám opražená semínka a někdy koriandr).
      Křepelčí vajíčko bych si vykoledovala moc ráda, ale bohužel dnes se tradice vajíček dost často zaměňuje za "čoko"vejce ze supermarketu - děti jich přinesli celý koš :-(.
      Děkuju za chválu, potěší!

      Vymazat
  3. Proč jsem nebyla pozvaná na Velikonoce k vám na žranici?! :-)
    Vše vypadá nadmíru chutně.
    A stojánek je boží a také půlgolfová míčkomistička je krásná!
    Poštář darovaný moc pěkný ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak přijeďte, nějaké vařené vejce se v lednici ještě najde..... perníčky a sušenky taky ještě jsou :-). Takové chvály.... dík, si snad ani nezasloužím :-)

      Vymazat
    2. No vidíš, mě v souvislosti s miskou golf vůbec nenapadl.... je vidět, jak nás zájmy pěkně dotvářejí :-)

      Vymazat