9. února 2016

Nakonec jsem se dočkala

ideálního mrazivého počasí pro mé nové doplňky! Jen škoda, že to trvalo tak krátce.


To bylo tak:

U Terezy se mi líbil její nápad ukázat nejen věci, co upletla a nové pěkně nafotila, ale vrátit se k nim za čas a ukázat jak vypadají po nějaké době nošení a zda se staly oblíbenou součástí šatníku.


A tak vzpomínáte, jaký jsem si kdysi upletla maxisvetr? Moc jsem si ho přála a výsledek se mi i líbil, ale nosila jsem ho jen málo. Prostě hezké nemusí vždycky znamenat praktické. Tlustý byl, ale až tak, že se mi nevešel pod žádnou bundu. V místnosti se v něm nedalo vydržet. Venku mi v něm bylo zima. Když je totiž počasí na huňatý svetr, většinou fouká, jenže moc do větru tento huňáč zrovna nebyl. Tak ho vlastně nebylo kam nosit a zabíral jen místo ve skříni.... hodně místa ve skříni.

Ta úleva, když jsem ho vypárala. A radost, když z vypáraného vznikla čepice a nákrčník a ještě k tomu suma sumárum asi tak za dvě hodinky i se začištěním. Pleteno totiž rukama.


Akorát ta zima už asi letos nepřijde.....


A mezi námi vám teda musím říct, že pletení rukama se mi nikdy nelíbilo. Ovšem jen do té doby než jsem spatřila tuto knihu. Pěkný blog a více o knize tady.

Arm knitting and my new pom-pom hat and neck warmer. Flax & Twine


6 komentářů:

  1. Teda, vypadá to parádně, mně se pletení rukama taky nikdy nelíbilo, ale toto je krásné :).

    OdpovědětVymazat
  2. Ani mně se to nelíbilo a asi to nikdy nezkusím, ale sluší ti to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje myšlenka byla, že by to mohla být celkem fajn činnost pro tvoření s dcerou, která zatím ještě chce pořád dělat to co já, ale na klasické pletení je malá. Nakonec se ale ukázalo, že ani na toto zatím nemá trpělivost.

      Vymazat
  3. moc Vám to sluší! napadlo mě tedy, jak se Vám osvědčila ta háčkovaná sukně... ta se mi totiž děsně líbí, ale stále nevím, zda se do ní se svým šnečím tempem pouštět a jaký případně vybrat materiál. Naše galanterie zrovna fantazií neoplývají, takže výběr nic moc... no a pak bych Vás případně taky asi drze kontaktovala ohledně počtu ok a tak.. děkuju, s pozdravem Jana.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. O materiálu na sukni je více zde: http://bymrscarrot.blogspot.cz/2014/12/hadejte.html
      Háčkovala jsem asi 78 sloupků do kruhu a mám velikost 36 nebo 38. A sukně se mi pořád líbí, ale nosím jí málo, je na ní momentálně moc teplo. Skoro by se ten vzor hodil spíš na tašku, protože je fakt tlustý a pevný. Ale hezky to vypadá - jakoby tvídově, což se mi na sukni líbí.

      Vymazat