14. března 2016

Na krky

jsem se letos soustředila. A tak pod stromečkem bylo hned několik nákrčníků. A já nechci říct, že pokořila, ale jen tak "zlehýnka" jsem šťouchla do další pletařské mety. Fair Isle.


Poučena z předchozích nezdarů, začala jsem zkušebním vzorkem.


Pak jsem opatrně pokračovala nákrčníkem, který jsem vybrala pro svou jednoduchost. Žádné tvarování, soustředila jsem se pouze na vzor. A i tak to rozhodně nešlo hladce, ač jsem ve skutečnosti hladce pletla. Příze držím v každé ruce jednu. V pravé mi to jde trochu hůř a tudíž i pomaleji. A svádím ukrutný boj se správným napětím obou přízí.




 


Jehlice č. 4, příze Drops Lima. Vzory podle Mary Jane Mucklestone.



Tak co teď? Že by svetr??

Fair Isle neck warmers. Fair Isle patterns by Mary Jane Mucklestone.

16 komentářů:

  1. Krásný, taky se tím prokousávám a chce to trpělivost, která vám nechybí :) Nový krásný svetr jsem viděla včera u Kate Davis http://katedaviesdesigns.com/2016/02/28/miss-rachels-yoke-and-gauntlets-a-closer-look/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem viděla a je krásný, ale momentálně na to nemám ani vlnu ani odvahu, ale někdy třeba... :-)

      Vymazat
  2. Jsou nádherné ;) Určitě svetr, doufám ze ho jednou taky dám :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do svetru jsem se opravdu nadšeně pustila, nakonec i dokončila a bohužel zatím není nikomu...., ale o tom zas někdy příště... :-)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Díky. A nakonec si snad i zvyknu na ty dvě příze.... :-)

      Vymazat
  4. To je moc pěkný! Taky mám problém s napětím jednotlivých barev, a nezvládla jsem to ani zdaleka tak elegantně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prý lepší volnější než utažené, ale u toho růžovo-šedého jsem měla příze vedené tak volně, že se mi až dělaly díry v pletení, takže vypáráno a přepleteno. A po vyprání to vypadá asi o 100% lépe :-)

      Vymazat
  5. Jsou parádní,líbí se mi kombinace barev.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kombinování barev je na tom taky to nejzábavnější, i když ne vždy nejjednodušší. Totiž ne všechna klubka, co vypadají pěkně vedle sebe, jsou pak hezká vedle sebe i ve vzoru. Hlavně že mne to baví :-)

      Vymazat
  6. Teda ty jsou! Nádherný! Jako už chci jaro, ale s takovým nákrčníkem, bych asi ještě nějakou dobu vydržela:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, s naší zásobou čepic, návleků, šál a nákrčníků se ta zima docela dá přežít.... :-). Ale teď už radši to jaro, prosím!

      Vymazat
  7. Simono krása.
    Já zatím pokořuji norské vzory - teda pletu v pořádí 3 svetr se sedlem s norským vzorem. Na nic většího si zatím netroufám. Jednou bych chtěla pokořit svoji metu pletení svetrů Fair Isle. Ale kdy to je ve hvězdách.
    Jinak dík za typ na dárky pro letošního Ježíška. Nákrčníky a návleky jsou nádherné. Mám v syslírně nasyslené zásoby Merina od Vlnapu a k tomu 1 cácorku doma, 2 neteře a 2 neteřinky. Takže letos budou asi čepice a nějaké pěkné vyplétané nákrčníky nebo návleky a Merino bych mohla tímto projektem zpracovat do posledního klubíčka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A Merino se mi pro děti celkem osvědčilo, pěkně se pere, nedělá žmolky, nekouše, ač teda na Fair Isle to asi není úplně top materiál, taky jsem po něm sáhla na zkoušku :-).

      Vymazat