26. listopadu 2014

Molla Mills

Nechápu, že jsem ji doteď neznala. Teda pár obrázků jsem si zamilovala na Pinterestu už dřív, ale až nyní jsem zjistila, kdo za nimi stojí.



Blíží se můj svátek a kniha, která nedávno vyšla v angličtině, je už na cestě. Já se ale nemohla dočkat a začala jsem už dřív.


Na světě už je i její druhá kniha plná různých zajímavých geometrických vzorů.... ovšem pouze ve finštině.


Akorát si teď říkám, že jsem si měla vybrat trochu silnější přízi. Háčkem 2,5 to věru moc nepřibývá. Když mně se tak líbily ty barvy, které ovšem ve skutečnosti vypadají úplně jinak než na fotce.

I fell in love with Molla Mills work. Her book Modern Crochet is on the way, but I was impatient to wait and have already started to crochet in her style....

10 komentářů:

  1. Supercute! I love this kind of geometric design!

    OdpovědětVymazat
  2. nádhera, vychází něco takového i v češtině?!? ta jazyková bariéra je prevít. a s ruštinou před sto lety už to asi nevytrhnu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v češtině vkusných knih bohužel moc nevychází. v angličtině jich je mraky. a také japonské jsou moc hezké a mají tak jednoduché obrázkové návody a háčkovací návody v diagramech, že jazyková bariéra není.

      Vymazat
  3. Simono krása, asi to nebude tak těžké jak to vypadá, ale vyžaduje to asi spoustu času. Koukala jsem na odkaz a to je bomba. Jo když je někdo šikovný tak vymyslí spoustu věcí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to celkem snadné, ale přibývá pomaleji, protože se pořád musí měnit příze v ruce. Příze, s kterými se nepracuje, se vedou uvnitř, takže je háčkování pevnější a vhodné právě na různé tašky a pouzdra.

      Vymazat
  4. No já se těším, co všechno z toho tady uvidíme!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem zvědavá.... a pošťák pořád nikde :-)

      Vymazat
  5. Simono, nádhera!!! Těším se na další fotky. Já zatím s touto technikou moc velká kamarádka nejsem, vždy mi tam prosvítá ta barva příze uvnitř a nevím, jak to zlepšit. Zvláště u černobílé kombinace je to hodně vidět. Takže obdivuji tvou práci! Hezký víkend, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně taky trochu prosvítá. Snažím se ty příze vedené uvnitř utahovat, ale jestli je na to nějaký fígl, aby to vypadalo ještě trochu líp, zatím nevím.

      Vymazat